Digueu- nos el que busqueu    
                                                               
 
Però no solsament el mar dona atractiu a la vida dels visitants sinó també la naturalesa de la terra ofereix nombroses activitats. Els parcs naturals i zones pantanoses on diverses espècies animals troben refugi, donen lloc a diversos descobriments de la varietat de fauna. A més a més, el Ter, riu que atravessa tota la regió, troba la seva desembocadura prop de L'Estartit amb una gran riquesa paisatgística.

              

Les illes Medes, situades a una milla de la costa, constitueixen una de les més importants reserves naturals de fauna i flora del Mediterrani occidental.
              
Les Illes Medes atrauen a nombrosos visitants; per això, L'Estartit proposa diverses excursions en vaixell per poder-les descobrir.
           
Zona protegida, on viu una gran diversitat de peixos. Alguns d'ells com el Mero, entre els més nombrosos del Mediterrani han adoptat aquesta zona privilegiada per quedar-se i reproduir-se. Així mateix, les illes Medes amaguen una abundància de fauna: rèptils, mamífers, insectes i majoritàriament ocells; les gavines ocupen les illes en la seva totalitat. En el que es refereix a la flora, es troba constantment agredida pels vents i la salinitat de la regió, però les diverses espècies hi subsisteixen. Algunes espècies de fauna i flora de les illes van ser importades per les diferents presències de l'home durant els segles passats.
En efecte, durant l'Edat Mitjana, les illes van ser colonitzades i van formar un refugi o defensa. Les persones van abandonar aquestes terres a partir de l'any 1932. Després la naturalesa va prendre el control i ara esta protegida.

Després de les illes Medes, L'Estartit suggereix altres excursions, però d'un altre aspecte

                                                           página anterior   { 1 - 2 - 3página seguent